Drage ljubiteljice i ljubitelji pisane i slikovne riječi, i svi vi koji ćete to tek postati!

Širiti ljubav, stvarati i voljeti, biti sretna i imati snove moja je misija. To put je koji slijedim i cilj kojem stremim. Svi to zaslužujemo i nitko ne bi smio živjeti s mišlju da je sreća za neke druge, ili sa uvjerenjem da su mu želje i snovi preveliki. Ljubav je svemoćna: strpljiva i nježna, zaštitnička i ohrabrujuća, bez zavisti i ljubomore... Ljubav je vjera i nada - zato živimo ljubav! Dobro mi došli!

O meni

Pišem poeziju i prozu, ali i minijature (aforizmi, haiku...). Članica sam Udruge umjetnika „Spark“ Velika Gorica, te velikogoričkog Kluba Književnih sladokusaca. Bavim se i društvenim radom kroz sudjelovanja na izložbama, likovnim kolonijama i drugim humanitarnim djelovanjima. Radove objavljujem u pisanim i elektronskim medijima, te na raznim gostovanjima i tribinama.
Objavila sam tri samostalnie zbirke pjesama: „Vijenac od srebra“ (2005.), u vlastitoj nakladi; „Na otoku MIRAKUL“ (2008.), u nakladništvu Udruge; te „Smisao u besmislu“ (2014.), također u nakladništvu Udruge umjetnika „Spark“ Velika Gorica.
U skupnim djelima to su: Zbirka pjesama „Bože, Tebi hvala“ (2006.), u vlastitoj nakladi; „Sve priče, antologija nepoznatih autora“, Informator, Zagreb (2003.); „Erato '04“, zbirka pjesama s natječaja Međunarodnog instituta za književnost, Zagreb (2004.); „Izvan dometa“, zbirka proze i poezije Međunarodne kulturne manifestacije „6. Novosarajevskih književnih susreta-2013.“; „Zbirka izabranih priča s književnog natječaja Turopoljska poculica“, u izdanju Matice Hrvatske, Ogranak Velika Gorica (2015.).
2003. dobila sam Priznanje Udruge umjetnika „Spark“ u izboru za najljepšu ljubavnu poeziju povodom Valentinova; 2004. Priznanje Međunarodnog instituta za književnost, za doprinos književno-umjetničkom stvaralaštvu u Republici Hrvatskoj; 2014. Priznanje Gradske knjižnice Velika Gorica u natječaju za Naj pismo.
Iako mi je obitelj na prvom mjestu, uz pisanje se bavim i fotografiranjem, slikanjem, te uzgajanjem cvijeća, a zahvaljujući toj ljubavi, u konkurenciji od 100-tinjak vrtova, u 26. godini života postajem i vlasnica Priznanja jednog od najljepših.
Volim putovanja, izazove i avanture, a životne postaje su mi Zagreb, Velika Gorica i Novalja na otoku Pagu.
Biti i voljeti; željeti i htjeti; ne odustajati – moje su nitî vodilje; moje danas i sutra.


Zdenka Mlinar