Drage ljubiteljice i ljubitelji pisane i slikovne riječi, i svi vi koji ćete to tek postati!

Širiti ljubav, stvarati i voljeti, biti sretna i imati snove moja je misija. To put je koji slijedim i cilj kojem stremim. Svi to zaslužujemo i nitko ne bi smio živjeti s mišlju da je sreća za neke druge, ili sa uvjerenjem da su mu želje i snovi preveliki. Ljubav je svemoćna: strpljiva i nježna, zaštitnička i ohrabrujuća, bez zavisti i ljubomore... Ljubav je vjera i nada - zato živimo ljubav! Dobro mi došli!

Predstavljanje knjige „Smisao u besmislu“

Osvanuo je i Dan promocije moje treće knjige objavljene u nakladi Udruge umjetnika Spark" Velika Gorica. Vedar, ptičjim cvrkutom probuđen, dahom proljeća okupan, u naručju mira nebeskog uljuljkan.
I nema se više što poželjeti niti učiniti. Dogovoren je prostor (zgrada Muzeja Turopolja), mojoj djeci i meni, čista romantika! Poslane su pozivnice svima koji to na neki način zaslužuju, za koje znamo da vole poeziju i pisanu riječ, sudionicima u stvaranju i prezentaciji knjige...
Dostojno objekta i njegove arhitekture, važnosti događaja i poezije, dogovorena je i počasna straža, pa recitatori, voditeljica, glazbenica... Osoblje Muzeja pobrinulo se za interijer, dragi ljudi pak za domjenak, a za styling autorice, ona sama. Ima iskustva, a i ormari su joj sramotno krcati. Treba samo posegnuti za nečim...
A o čemu ja to i čemu sve ovo!? Kaj sam pala s Marsa? Ma, ne. Kako već rekoh u najavi objave nove knjige, velika je ovo radost za mene. Dogodilo mi se još jedno čedo! I red je obaviti krštenje". A znamo, dakako, da su sva krštenja uzbudljiva, svečana i sveta! 
No, kako slike" govore više od riječi, uz kratke komentare, dajmo im i priliku:

Muzejski ambijent, počasna straža Turopoljskog banderija, izložene knjige, cvijeće...


Dramska umjetnica Urša Raukar, kazivanjem autobiografske pjesme „Kako nekad, tako i sad", u 19:05 otvara
​,​
 ljubavlju i proljetnim beharom
​ ​
satkanu
​ ​
književnu večer.


Za prvi glazbeni predah, velikogorička glazbenica Sandra Kulier izabrala je pjesmu Tina Ujevića „Odlazak".


Čitajući neke elemente iz biografije autorice, prekaljena voditeljica Mirjana Marković prisutne uvodi u večer poezije, glazbe i ugodnog druženja.


U predstavljanju sudjeluju: Vlasta Zaloker, predsjednica Udruge, prof. Mirko Kovačević, recenzent; te autorica Zdenka Mlinar, koja je urednica i ilustratorica ovog Naslova.


Po autoričinoj želji, za drugi glazbeni predah Sandra izvodi pjesmu Tereze Kesovije „Zapjevajmo prijatelji ove noći", i u toj izvedbi nije sama.


Željko Horvačić, nadaleko znan maestro od kazivanja poezije, prezentira uratke pisane na turopoljskoj kajkavštini. Zatim ide popievka Drage Britvića „Oko jedne hiže".


Autorica zahvaljuje svima koji su na bilo koji način sudjelovali u stvaranju i prezentaciji knjige. U tome joj suvereno pomaže i najljepši cvijet njene bašte, njena unučica Lucija.



Prezentacija knjige je, osim sugrađanima, poznanicima, prijateljima i obitelji, posvećena i nedavno preminulom velikogoričkom glazbeniku i pjesniku, te vrlo aktivnom i predanom članu Udruge, Zvonku Kneževiću. A kako mnogi rekoše, i vrlo uspješno, stoga, bravo za ovu književnu večer, bravo za sve one koji odlučiše biti dijelom ovog kulturnog događaja!



I za kraj, malo ćaskanja uz prigodni domjenak i još Sandrine glazbe. Dok autorica piše posvete –

S poštovanjem i ljubavlju!


Foto: by Zdenko Mlinar

travnja 2015.